El SEPC denuncia el menyspreu que pateix el català a la UPF

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha denunciat "el menyspreu que pateix la llengua catalana" a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). I és que la UPF, juntament amb altres universitats del Principat, s’ha negat a aplicar l’acord del Consell Interuniversitari de Catalunya que fixa l’obligatorietat d’exigir l’acreditació del nivell C de català per a qualsevol professor amb contracte fix.

Per això el SEPC exigeix a l’equip de govern de la UPF que: "Rectifiqui la seva decisió de no fer cas a l’acord del Consell Interuniversitari de Catalunya, i aposti per una política ferma i decidida en defensa del català" i "Que s’exigeixi a tot el professorat que contracti la UPF l’acreditació del nivell C de català, ja que és l’única manera per avançar i garantir la presència real de la nostra llengua a les aules". El sindicat recorda que la situació de discriminació lingüística dels estudiants catalanoparlants és present en el "dia a dia" de les facultats en tots moments, fet que els impulsa a "continuar lluitant per defensar la presència de la llengua catalana als centres d’ensenyament superior i per exigir als agents responsables un pla d’actuació per aconseguir variar la situació".

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.